Yrittäminen ja elinkeinot

Yrittäjäksi Merijärvelle

Merijärvi on yritteliäs ja pirteä kunta keskellä isompien naapurikuntien muodostamaa talousaluetta. Välimatkat naapurikaupunkeihin Kalajokeen, Ylivieskaan, Oulaisiin ja Raaheen ovat lyhyet ja tarjoavat yrittäjille lisää potentiaalista asiakaskuntaa. Merijärvi tekee paljon yhteistyötä niin Ylivieskan seutukunnan ja Kalajokilaakson kuntien kuin Pyhäjokilaakson kuntienkin kanssa.

Merijärven kunnan elinkeinopolitiikka on aktiivista ja turhaa byrokratiaa ei päätöksenteossa tarvita. Kunta tarjoaa yrityksille hyvät puitteet toimia, kunnalla on tarjolla runsaasti yritystontteja niin vuokralle kuin omaksikin. Myös toimitiloja on tarjolla ja uusien rakentaminen on mahdollista.

Koko kunnan alueelle on saatavissa nopea ja varma valokuituyhteys, jonka nopeudet ovat 200/200 Mb/s ja jopa 1 Gb/s. Valokuituyhteys varmistaa myös yrityksesi yhteydet ja mahdollistaa vaikka etätyön tekemisen. Lisää tietoa www.jokiverkko.fi.

 


Jokiverkko -osuuskunta rakensi Merijärven, Petäjäskosken, Pirttimäen ja Ylipään kylien alueelle valokuituverkon. Hankkeen avulla saatiin kustannuksiltaan kohtuullinen, pitkäaikainen, luotettava ja toimiva tietoliikenneliittymä alueella toimivien yrityksien, organisaatioiden ja asukkaiden käyttöön. Nopeus riittää vaativampaankin netin käyttöön sen ollessa 100/100Mbps. Lisätietoja www.jokiverkko.fi

 

Elinkeinoneuvonta

Merijärven elinkeinotoimi palvelee paikkakunnan yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia tarjoamalla tietoa yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Elinkeinotoimi auttaa sinua, kun
 - olet suunnittelemassa yrityksen perustamista
 - tarvitset apua perustamisasiakirjojen täyttämisessä
 - suunnittelet yrityksen kasvua ja kehittämistä
 - tarvitset tietoa rahoituksesta
 - etsit toimitiloja tai tonttia
 - haluat tietoa seutukunnallisista projekteista.

Merijärven kunta ostaa elinkeinotoimen neuvontapalvelut Kalajoen kaupungilta. Kalajoen kaupungin yrityspalvelukeskuksen palveluksessa työskentelee useita asiantuntijoita, joilla on omat erikoisalansa.  Heihin kannattaa ottaa yhteyttä ajankohtaisissa asioissa. Niiden lisäksi yrityspalvelukeskuksesta saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista, alueella toimivista yrityksistä ja suurhankkeista sekä apua toimitilakysymyksissä. Lisää tietoa voit lukea Kalajoen yrityspalvelukeskuksen kotisivuilta.

Yhteystiedot

Elinkeinojohtaja Miia Himanka
puh. 044 4691 246 
miia.himanka@kalajoki.fi

KunnanjohtajaKari Jokela
puh. 044 4776 202
kari.jokela@merijarvi.fi