Aittatori

Vanhatie 5, 86220 Merijärvi

Aittatori on paikallisten lahjoittamista aitoista rakennettu merijärvisten yhteinen kokoontumispaikka aivan Merijärven keskustassa. Aittatorin rakentamisen on rahoittanut Rieska-Leader. Aittatori on rakennettu lähinnä talkootyövoimin vuosina 2016-2017. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, joista suurimpana syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Aittasouvi.  

Aitat Aittatorilla:

Antin mökki (Antti Saarilampi)

Elsan aitta (Elsa Kukka)

Puhkarilan aitta (Esteri ja Aimo Salmela)

Pertin aitta (Pertti Elsilä)

Janin aitta (Jani Kukka)

Tarinoita liittyen aittojen uuteen erilaiseen käyttöön:

Vanhoista aitoista uusi kohtaamispaikka (popikki.fi)

Kakkukahvila

Kesäviikonloppuisin ja kotiseutuviikolla Aittatorin Antin mökissä toimii pop-up -kahvila, jolloin tarjolla on mm. herkullisia kakkuja ja leivonnaisia. Kesäkahvilan aukiolot määräytyvät senhetkisten yrittäjien reurssien mukaan ja kotiseutuviikolla kahvilaa pyritään pitämään auki koko viikon. Myös muina aikoina on mahdollista pitää kahvilaa auki, mikäli kysyntää ja pop-up-yrittäjiä riittää. 

Kesäkahvilan pitovuoroja voi tiedustella kunnantoimistolta 044-4776 200 tai vapaa-aikaohjaajalta 044 4776 220 

Aittatorin kahvila on vuokrattavissa yksityisiin tilaisuuksiin sekä yhdistysten yleishyödylliseen käyttöön. Kyselyt  ja lisätiedot ylläolevista numeroista.

Aittasouvi

Aittatorilla järjestetään vuosittain sadonkorjuumarkkinat, Aittasouvi. Aittasouvin ajankohta on syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Aittasouvissa on tarjolla paikallisia sadonkorjuutuotteita, paikallisten tekemiä käsitöitä sekä yhdistyksiä ja yrittäjiä esittelemässä toimintaansa. Aittasouvin aikana paikalla on esiintyjiä ja ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kahvila palvelee Aittasouvin ajan Antin mökissä.