Jelppiverkko

Jelppiverkko- nuorten aktivointipalvelu

Etsivä nuorisotyö sekä yksilövalmennus on osa Jelppiverkko-toimintaa

Jelppiverkko on kuntien nuorisotointen luoma toimintamalli, jonka kautta toteutetaan etsivää nuorisotyötä, starttipaja- sekä yksilövalmennustoimintaa. Jelppiverkkoon kuuluvat Alavieskan, Haapaveden, Kalajoen, Merijärven, Oulaisten, Reisjärven, Sievin sekä Ylivieskan kunnat. Toiminta on Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston sekä alueen kuntien rahoittamaa.

Jelppiverkko on nuorten aktivointipalvelu, jonka tarkoituksena on yhdessä nuoren kanssa löytää ratkaisuja elämän solmukohtiin. Jelppiverkon kohderyhmänä on 15-28 vuotiaat nuoret, joilla ei ole ammatillista tutkintoa, opiskelu- tai työpaikkaa. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista, luottamuksellista sekä maksutonta. 

Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi arjen hallintaan, päihteisiin tai mielenterveyteen, opiskelu- tai työpaikan löytämiseen tai virastoasioihin ja lomakkeiden täyttämiseen. Jelppiverkon puoleen voi kääntyä, olipa mielenpäällä iso tai pieni asia. Yhteydenotto riittää; palvelu toimii matalankynnyksen periaatteella. Myös nuoren vanhemmat tai muut läheiset voivat ottaa yhteyttä Jelppiverkkoon.

Jelppiverkko tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa oppilaitosten, KELAn, TE-palveluiden, sosiaalitoimen, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä Puolustusvoimien kanssa. Nuori voi ohjautua Jelppiverkon asiakkaaksi myös verkoston kautta. Yhteistyö verkoston kanssa perustuu nuoren antamaan lupaan.

Merijärven nuorten yhteyshenkilönä toimii:

Eveliina Anias-Nivala
etsivä nuorisotyöntekijä
p. 044 5395 457
eveliina.anias-nivala@jelppiverkko.fi

Lisätietoja: www.jelppiverkko.fi

Ulla Nivala
vapaa-aikasihteeri
p. 044 4776 220
ulla.nivala@merijarvi.fi