Työllisyyspalvelut

Kunnan työllisyyspalvelut

Työllisyyspalveluiden tehtävänä on auttaa sinua työnhakuun ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Tarvittaessa saat tietoa muun muassa työpaikoista, koulutuksista ja rekrytapahtumista. Yhdessä voimme miettiä ammatti- ja urasuunnitelmia, kartoittaa työelämän tarjoamia mahdollisuuksia sekä työllistymisen eri vaihtoehtoja. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset apua CV:n ja työhakemuksen laatimisessa, työpaikkojen löytämisessä sekä osaamisen päivittämisessä. Yhdessä voimme täyttää mm. eläkehakemuksen, toimeentulohakemuksen ja asumistukihakemuksen.

Tule käymään Huoltiksella tai soittele 040 726 75 65.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta auttaa työtoiminnan asiakasta pääsemään työhön, koulutukseen tai työvoimapalveluihin parantamalla asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan ja työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan 1 - 4 pv/vko. Työtoimintaan osallistuva henkilö saa työttömyyspäivärahan lisäksi kulukorvauksia ja hän on oikeutettu matkakorvauksiin.

Merijärven kunta järjestää kuntouttavaa työtoimintaa Huoltiksella Tekevän pajalla osoitteessa Pajatie 13. Toiminnasta vastaa kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Marjo Nahkala.

Työttömien iltapala

Merijärven kunta tarjoaa työttömille iltapalan Huoltiksella keskiviikkoisin klo 18 - 20. Iltapalan lomassa voidaan jutella arkipäivän asioista ja tarvittaessa sopia aika kahdenkeskiseen tapaamiseen.

Yhteystiedot

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Marjo Nahkala puh. 040-726 75 65

marjo.nahkala@merijarvi.fi. Marjo on huoltiksella ma, ti ja pe klo 8.00 - 15.45.

Torstaisin kunnantalolla klo 8.00 - 15.00.

Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilu alkoi maaliskuun 1. päivä Kalajoella, Merijärvellä, Ylivieskassa, Alavieskassa ja Oulaisissa. Kuntakokeilussa työnhakijoiden työllistymistä vahvistetaan yhdistämällä valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja.

Kalajoella kuntakokeilun työllisyyspalveluiden toimitila sijaitsee Kuvalankulmalla, Kalajoentie 3:ssa. Tiloihin siirtyy kaksi TE-toimiston asiantuntijaa sekä kaksi työ- ja toimintapalveluiden sosiaaliohjaajaa, jotka tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa.

Te-toimiston asiantuntija on tavattavissa Merijärven kunnantoimistolla torstaisin klo 9 - 15.

Työllisyyden kuntakokeilun nettisivut löytyvät osoitteesta:

https://jokilaaksojentyollisyyskokeilu.fi/

Yhteystiedot:

TE-asiantuntijat 029 5056 530 tai 029 5056 726

Sosiaaliohjaajat 044 4691 299 tai 044 4691 425

 

Nuorten kesätyö

Merijärven kunta tarjoaa kesätyöpaikkoja merijärvisille nuorille. Töihin otettavan nuoren tulee olla vähintään 15-vuotias. Työn kesto on kaksi viikkoa ja työaika 6 h/pv. Töitä tehdään kunnan omissa toimipisteissä (leikkikenttä, kirjasto, museo, nuorisotoimi, tekninen toimi) sekä sosiaalitoimen toimipisteissä (Salmenranta).

Kesätyöpaikat avataan haettavaksi keväällä hyvissä ajoin ennen kesälomien alkua.

 

Yrityksille maksettava tuki nuorten kesätyöllistämiseksi

Merijärven kunta maksaa merijärvisille yrityksille tukea merijärvisten nuorten työllistämiseksi kesällä. Tuki on tarkoitettu 16-18 -vuotiaiden nuorten työllistymiseen kahden viikon ajaksi kesä-heinäkuussa.

Tukihaku avataan haettavaksi yhtä aikaa kunnan kesätyöpaikkojen kanssa.