Yrittäminen ja elinkeinot

Yrittäminen ja elinkeinot

Yrittäjäksi Merijärvelle

Merijärvi on yritteliäs ja pirteä kunta keskellä isompien naapurikuntien muodostamaa talousaluetta. Välimatkat naapurikaupunkeihin Kalajokeen, Ylivieskaan, Oulaisiin ja Raaheen ovat lyhyet ja tarjoavat yrittäjille lisää potentiaalista asiakaskuntaa. Merijärvi tekee paljon yhteistyötä niin Ylivieskan seutukunnan ja Kalajokilaakson kuntien kuin Pyhäjokilaakson kuntienkin kanssa.

Merijärven kunnan elinkeinopolitiikka on aktiivista ja turhaa byrokratiaa ei päätöksenteossa tarvita. Kunta tarjoaa yrityksille hyvät puitteet toimia, kunnalla on tarjolla runsaasti yritystontteja niin vuokralle kuin omaksikin. Myös toimitiloja on tarjolla ja uusien rakentaminen on mahdollista.

Merijärven naapurikuntaan Pyhäjoelle ollaan suunnittelemassa uutta ydinvoimalaa, joka toteutuessaan tarjoaa yrityksille runsaasti työmahdollisuuksia useiksi vuosiksi. Etäisyys Merijärveltä Hanhikiven ydinvoimala-alueelle on alle 40 km. Lisää tietoa ydinvoimahankkeesta sekä muista alueen suurhankkeista ja niihin valmistautumisesta saa Hanhikivioppaasta.

Elinkeinoneuvonta

Merijärven elinkeinotoimi palvelee paikkakunnan yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia tarjoamalla tietoa yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Elinkeinotoimi auttaa sinua, kun
 - olet suunnittelemassa yrityksen perustamista
 - tarvitset apua perustamisasiakirjojen täyttämisessä
 - suunnittelet yrityksen kasvua ja kehittämistä
 - tarvitset tietoa rahoituksesta
 - etsit toimitiloja tai tonttia
 - haluat tietoa seutukunnallisista projekteista.

Merijärven kunta ostaa elinkeinotoimen neuvontapalvelut Kalajoen kaupungilta. Kalajoen kaupungin yrityspalvelukeskuksen palveluksessa työskentelee useita asiantuntijoita, joilla on omat erikoisalansa.  Heihin kannattaa ottaa yhteyttä ajankohtaisissa asioissa. Niiden lisäksi yrityspalvelukeskuksesta saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista, alueella toimivista yrityksistä ja suurhankkeista sekä apua toimitilakysymyksissä. Lisää tietoa voit lukea Kalajoen yrityspalvelukeskuksen kotisivuilta.

Yhteystiedot

Elinkeinojohtaja Miia Himanka, puh. 044 4691 246 tai
miia.himanka@kalajoki.fi

Kunnanjohtaja Kari Jokela puh. 044 4776 202

Merijärven Kehityskeskus Oy

Merijärven kunta on perustanut yritystoiminnan tukemista ja kehittämistä varten osakeyhtiömuotoisen kehityskeskuksen, Merijärven Kehityskeskus Oy. Sen kautta voidaan tukea yritysten toimitilojen rakentamista ja rahoittaa yrityshankkeita.