Aittatori ja Aittasouvi

Aittatori

Aittatori on paikallisten lahjoittamista aitoista rakennettu merijärvisten yhteinen kokoontumispaikka aivan Merijärven keskustassa. Aittatorin rakentamisen on rahoittanut Rieska-Leader. Aittatori on rakennettu lähinnä talkootyövoimin vuosina 2016-2017. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, joista suurimpana syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Aittasouvi.  

Aitat Aittatorilla:

Antin mökki

Elsan aitta

Puhkarilan aitta

Pertin aitta

Janin aitta

 

Kakkukahvila

Kesäviikonloppuisin ja kotiseutuviikolla Aittatorin Antin mökissä toimii pop-up -kahvila, jolloin tarjolla on mm. herkullisia kakkuja ja leivonnaisia. Kesäkahvilan aukiolot määräytyvät senhetkisten yrittäjien reurssien mukaan ja kotiseutuviikolla kahvilaa pyritään pitämään auki koko viikon. Myös muina aikoina on mahdollista pitää kahvilaa auki, mikäli kysyntää ja pop-up-yrittäjiä riittää. 

Kesäkahvilan pitovuoroja voi tiedustella kunnantoimistolta 044-4776 200 tai vapaa-aikaohjaajalta 044 4776 220 

Aittatorin kahvila on vuokrattavissa yksityisiin tilaisuuksiin sekä yhdistysten yleishyödylliseen käyttöön. Kyselyt  ja lisätiedot ylläolevista numeroista.

 

Aittasouvi

Aittatorilla järjestetään vuosittai sadonkorjuumarkkinat, Aittasouvi. Aittasouvin ajankohta on syyskuun ensäimmäsenä viikonloppuna. Aittasouvissa on tarjolla paikallisia sadonkorjuutuotteita, paikallisten tekemiä käsitöitä sekä yhdistyksä ja  yritäjiä esittelemässä toimintaansa. Aittasouvin aikana paikalla on esiintyjä ja ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kahvila palvelee Aittasouvin ajan Antin mökissä.