Ajankohtaista

Ajankohtaista

Merijärven kunnan jätevedenpuhdistamon bioroottorin saneeraus

18.09.2017

Merijärven kunnan jätevedenpuhdistamon bioroottorin saneeraus

Saneerauksessa puhdistamon vanha bioroottori vaihdetaan uuteen. Työt aloitetaan ma 18.9. ja valmistuvat viikon 39 aikana. Saneerauksen aikana vesi ajetaan laitoksen läpi normaaliin tapaan ja laitosta ajetaan etuselkeytyksellä tehostettuna kemiallisena saostuslaitoksena.

Jätevesiverkosto toimii normaalisti saneerauksen aikana.

HANKEKOORDINAATTORIN TEHTÄVÄ HAETTAVANA JOKILAAKSOJEN KUITUVERKKO-OSUUSKUNNASSA

18.09.2017

HANKEKOORDINAATTORIN TEHTÄVÄ HAETTAVANA JOKILAAKSOJEN KUITUVERKKO-OSUUSKUNNASSA

Hakuilmoitus luettavissa:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/151550

Hakuaika päättyy 26.9.

Valokuituverkko etenee

25.08.2017

VALOKUITUVERKKO ETENEE

Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan valokuituverkon rakennustöitä on jatkettu kunnan keskustaajamassa. Kaapeli laitetaan pääosin samaan kaivantoon Elenian sähkökaapelin kanssa. Kaivuutyöt ovat Elenian urakoitsijoiden vastuulla.

Taajamassa työt jatkuvat talokaapeleiden kaivamisella asentamisella. Kaapeleita päästään tuomaan sisälle taloihin ja saattamaan toimintakuntoon loka-marraskuun aikana. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä asennusajankohtaa. Keskustaajamasta työt jatkuvat osuuskunnan omana työnä eteenpäin aluksi ainakin Keltamaantien suuntaan.  Rakentamista jatketaan sen mukaan, miten kaivuutöihin saadaan tarjouksia maanrakennusurakoitsijoilta.

Merijärven kuntaa on käytetty Elisan markkinoissa mukana väärin perustein. Merijärven kunta ei tee kuituverkkoasioissa yhteistyötä Elisan kanssa.

Kuituverkkoon on edelleen mahdollista päästä edullisesti mukaan. Liittymislomakkeita löytyy Kuituverkko-osuuskunnan kotisivuilta osoitteesta www.jokiverkko.fi sekä kunnantoimistolta. Samoista paikoista saa lisää tietoa hankkeesta.

Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunta
Merijärven kunta

TYKY-setelit käyvät nyt maksuvälineenä kuntosalille ja Kilpukkaan

09.08.2017

Vapaa-aikalautakunta on päättänyt ottaa käyttöön myös TYKY-setelit maksuvälineeksi Kuntosalille ja Kilpukkaan.

TYKY-setelit käyvät maksuvälineenä myös kunnanvirastolla maksettaessa käyttömaksuja.
Setelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei vaihdeta rahaksi eikä niistä saa vaihtorahaa takaisin.

Jokilaaksojen kuituverkko-osuuskunta aloittaa valokuituverkon rakentamisen Merijärvelle

27.04.2017

Jokilaaksojen kuituverkko-osuuskunta aloittaa valokuituverkon rakentamisen Merijärvelle

Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunta on saanut Merijärveltä niin paljon sitoutuneita tilaajia, että kuituverkon rakentaminen voidaan aloittaa. Verkon rakentaminen aloitetaan toukokuun aikana kunnan keskustaajamasta. Kuituverkko-osuuskunta tekee yhteistyötä sähköverkkoyhtiö Elenian kanssa ja valokuitu asennetaan taajamassa samaan kaivantoon maan alle siirrettävien sähköjohtojen kanssa. Kaivuutöistä vastaa Elenia. Osuuskunnan valokuituverkko tuodaan kaikkien ennakkotilauksen tehneiden asiakkaiden kiinteistöön. Verkko rakennetaan siten, että siihen on mahdollista liittyä myös myöhemmin. Keskustaajamassa valokuituverkko on lähes kaikkien alueen kiinteistöjen saavutettavissa.

Verkon rakentamista jatketaan muille alueille myöhemmin tarkentuvien suunnitelmien mukaisesti, kuitenkin mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Rakentamisessa pyritään tekemään jatkossakin yhteistyötä Elenian kanssa.

Valokuituverkon tilaajaksi on edelleen mahdollista liittyä edullisin liittymisehdoin. Liittymä on kuntalaisille ilmainen niin kauan kuin verkko on rakennettu. Rakentamisvaiheen jälkeisestä liittymähinnoittelusta päätetään myöhemmin. Tilauslomakkeita saa kunnantoimistosta ja tilauksen voi tehdä verkossa osoitteessa www.jokiverkko.fi. Osuuskunnan kotisivuilla on lisää tietoa valokuidusta ja osuuskunnasta. Tilaus kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin mikä mahdollistaa liittymän suunnittelun mahdollisimman hyvin.

Jokilaaksojen kuituverkko-osuuskunta